Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Buiten Het Museum: Drachten In Stijl

30 januari 2018 - 31 december 2018

Museumplein in Stijl

Het plan is om het Museumplein met kleine, maar duurzame ingrepen een De Stijl-uitstraling te geven en verbinding te zoeken met de instellingen en horeca om het plein heen. In één oogopslag moet helder zijn dat hier De Stijl gevierd wordt.

Het achterste deel van het Museumplein, voor het museumgebouw, wordt veranderd in een Stijlspel waarbij de tegels van het museumplein samen De Zaaier en De Maaier van Van Doesburg voorstellen. Op de tegels kan het hinkelspel (hopscotch) gespeeld worden. Spelregels en attributen kunnen gratis afgehaald worden bij alle partijen die aan het museumplein grenzen.

Lichtroute in Stijlkleuren
De bestaande lichtgevende stapstenen in het centrum van Drachten worden voorzien van ledlampen in Stijlkleuren. Dit tijdelijke project valt mooi samen met typografie van logo Mondriaan to Dutch Design. Dankzij dit project is De Stijl ook zichtbaar in het centrum van Drachten in de avonduren.

Kunst in de stegen
Een groep van 40 lokale (anonieme) kunstenaars onder de noemer Oog op Dr8888 voeren Dadaïstische ingrepen uit in de openbare ruimte. Regie, coördinatie en uitvoering ligt bij de groep. Museum Dr8888 zal onder andere via de website van het museum een platform bieden voor het zichtbaar maken van de ingrepen. Routes worden ontwikkeld langs alle ingrepen.

Monumentale Rinsemastoelen
Drachtster kunstenaar Thijs Rinsema heeft honderd jaar geleden, gelijktijdig met collega Gerrit Rietveld, echte Stijlmeubels ontworpen. Deze meubels zijn in de collectie van het Haags Gemeentemuseum; replica’s ervan zijn te zien in Museum Dr8888 en in Museum Belvédère. Museum Dr8888 heeft het idee opgevat om de stoelen op schaal te laten vergroten en te plaatsen op vier markante plekken in Drachten. Deze stoelen krijgen een plek bij de entrees van Drachten en in het centrum.

Poëzie Wandeltocht
Museum Dr8888 organiseert in samenwerking met Poetry International Rotterdam en Lân fan Taal de Poetryslam (zie boven), die gekoppeld is aan een Poëzie Wandeltocht door de stad.

Gegevens

Begin:
30 januari 2018
Einde:
31 december 2018
Website:
http://www.museumdrachten.nl/

Locatie

Museum Dr8888
Museumplein 2
Drachten, 9203 DD

Staat uw evenement er niet tussen? Geen probleem wij voegen hem voor u toe
Meld uw evenement aan